Frit valg af TV-distributør
Fra 1. juli 2016 har beboere i ejerforeninger ret til at blive fritaget fra at modtage tv fra et fællesantenneanlæg.
De nye regler er en begrænsning af ejerforeningers ret til at træffe beslutninger i henhold til de almindelige foreningsretlige regler om flertalsbeslutninger.
Tidligere kunne en ejerforening, som regel med simpelt flertal, beslutte at indgå aftale om fælles tv-modtagelse, men denne mulighed er nu begrænset af de nye regler.
Hvad gør man i en ejerforening, hvis der er nogle der ønsker at blive fritaget fra det fælles antenneanlæg?
Svar:
Ejerforeningen har pligt til at fritage de enkelte ejere fra udgifter til det fælles antenneanlæg, hvis ejeren meddeler at vedkommende vil fritages - også hvis der er tale om et sløjfeanlæg, hvor man ikke fysisk kan lukke for en enkelt ejers forsyning.
Ejerforeningen bør derfor medtage emnet som et punkt på den førstkommende generalforsamling (alternativt indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvis der er lang tid til den ordinære generalforsamling skal afholdes). På generalforsamlingen skal der træffes beslutning om, hvorvidt ejerforeningen skal nedlægge det fælles antenneanlæg, eller om det fx skal udskilles til selvstændig drift i et antennelaug under ejerforeningen, så udgifterne til anlægget kun fordeles på de reelle aftager.